Doden en gewonden bij brand in karaokebar in Indonesië

In een karaokebar in Indonesië waren honderden mensen aanwezig toen de brand uitbrak. Zeventien kwamen om.

In het ziekenhuis wachten nabestaanden op de identificatie van de slachtoffer. Foto Ronny Adolof Buol / AP

Bij een brand in een karaokebar in Indonesië zijn vannacht ten minste zeventien mensen omgekomen. Dat meldt persbureau AP. Er werden daarnaast nog 71 mensen opgenomen in het ziekenhuis, onder meer omdat ze rook hadden ingeademd.

Feestgangers op het eiland Sulawesi

De brand brak rond 01.00 uur uit in een overvolle bar in Manado, de hoofdstad van de provincie Noord Sulawesi. Het is een van de grotere eilanden van Indonesië. In de Inul Vizta Karaoke club waren honderden mensen aanwezig. Het pand telt drie verdiepingen en er zijn verschillende zalen waar karaoke kan worden gezongen.

Ooggetuigen vertelden AP dat de brand ontstond op de tweede verdieping. Een paar mensen sloegen in paniek ramen in.

Medewerkers probeerden het vuur nog te doven met brandblussers, maar dat lukte niet. Volgens ooggetuigen kwam de brandweer pas een uur nadat de brand was ontstaan. Daarna hadden de brandweermannen uren nodig om de brand onder controle te krijgen. De oorzaak van de brand wordt onderzocht, meldt politiechef Rio Permana.

    • Carlijn Vis