Rusland en de VS zijn gematigd positief

De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov wil dat er snel een politieke oplossing komt voor de oorlog in Syrië. Dat zei hij vrijdagavond op een persconferentie in Wenen, waar overleg plaatsvond tussen Rusland, de VS, Turkije en Saoedi-Arabië. De ook aanwezige Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry noemde de bijeenkomst „constructief en productief”. Volgens Kerry werden ideeën besproken die kunnen leiden tot een grote verandering in Syrië. Wat de plannen behelzen is nog onbekend. Voorlopig staan de vier landen inzake de oorlog in Syrië nog diametraal tegenover elkaar. Rusland speelt nadrukkelijker een rol bij eventueel vredesoverleg sinds het enkele weken geleden militair ingreep in Syrië om het regime van president Assad te stutten. (Reuters)