Populairste link naar Popcorn Time definitief offline

Alternatieven zijn nog wel in de lucht. In Nederland wordt Popcorn Time gebruikt in zo’n 600.000 huishoudens.

Het logo van Popcorn Time.

De meest gebruikte link naar film- en seriestreamwebsite Popcorn Time is definitief uit de lucht gehaald. Dat heeft Wally, ontwikkelaar van PopcornTime.io, bevestigd tegenover website TorrentFreak.

De definitieve stop volgt op dagen van problemen rondom de populaire website. Veel medewerkers en ontwikkelaars trokken hun handen af van de site uit angst voor mogelijke rechtszaken. De filmindustrie heeft gedreigd met juridische stappen tegen Popcorn Time, waar mensen gratis films en tv-series kunnen kijken.

Boetes voor individuele gebruikers

Gebruikers in Nederland kregen eerder deze week te horen dat zij boetes kunnen verwachten voor het illegaal downloaden en streamen van films en series. In Duitsland en Denemarken hebben mensen hier al boetes voor gekregen.

De website was een groot deel van de week al offline, maar komt nu dus ook niet meer online. Wally zegt alle servers en logs te hebben weggehaald. Andere links naar de streamingsite zijn nog wel actief, hoewel veel daarvan ook met technische problemen kampen. Het .io-domein, dat officieel toebehoort aan eilanden die vallen onder het dunbevolkte Brits Indische Oceaanterritorium, is populair bij websitebeheerders.

Met Popcorn Time kunnen gebruikers via hun internetverbinding speelfilms en series kijken. Het is Netflix, maar dan met verser aanbod, gratis – en illegaal. In Nederland, zo bleek onlangs uit onderzoek van Multiscope, wordt Popcorn Time gebruikt in 600.000 huishoudens.

    • Casper van der Veen