Palmen aan de Copacabana zijn gewaarschuwd

Inkten of niet inkten, dat is de vraag. Niet voor voetballers of basketballers, maar wel voor turners, want wat gebeurt er in het hoofd van een braaf jurylid als hij ineens een sleeve ziet? Schrikt het af? Kost het een tiende punt? Een medaille? Zitten de juryleden dicht genoeg op de toestellen om te zien dat het turntattoos zijn, op de bovenarm van Casimir Schmidt? (Voor als u het ook niet ziet: het zijn de Engelse afkortingen van de turntoestellen.) Schmidt dus deze week in Glasgow voor de WK. Een van de hoofddoelen is een plaats bij de eerste acht in de landenwedstrijd, wat de Nederlandse ploeg directe kwalificatie voor de Spelen van Rio oplevert. (Voor u het vraagt: Epke Zonderland is inktloos, hij gaat voor de wedstrijden nog even naar de kapper.)

Schmidt, negentien pas en zilveren medaillewinnaar (sprong) op de Europese Spelen in Bakoe, werd toen hij vijf was door zijn vader van het flikflakmatras op zolder naar de turnschool gestuurd. De sport bleek verslavend. Dat Schmidt nog lang niet is afgekickt blijkt wel uit het lot van dit arme iele boompje. De palmen aan de Copacabana zijn gewaarschuwd.

    • Arjen Fortuin