Komst zware orkaan leidt tot massale evacuatie

De komst van orkaan Patricia heeft geleid tot massale evacuatie van toeristen en bewoners in plaatsen aan de westkust van Mexico. Sommige kustplaatsen, zoals het bij Amerikanen en Canadezen populaire Puerto Vallarta, zijn veranderd in spooksteden. Volgens de autoriteiten zijn 15.000 mensen er vertrokken naar veiliger gebieden. Naar verwachting zou Patricia zaterdag in de vroege uurtjes aan land komen. Het kustgebied dat als eerste zou worden getroffen, bestaat uit slaperige vissersdorpjes afgewisseld met glanzende toeristenverblijven. Gevreesd wordt dat Patricia over land trekt en zich via de Golf van Mexico richting de VS verplaatst. Amerikaanse weerstations beoordeelden de orkaan gisteren als „potentieel catastrofaal” en noemden Patricia de zwaarste ooit in het gebied waargenomen. (AP/Reuters)