Hoe een grap over het verhuren van mannen een business werd

Dalal Khajah en “Jo” Wai Lin begonnen een bedrijf waarbij ze droommannen verhuren.

The Hustle

De 26-jarige Nigel peinsde ernstig over ontslag toen een groep vrouwen hem opdroeg op handen en knieën te gaan zitten, rond te kruipen en Bijbelverzen voor te lezen over slavernij. Wat begon als een grap tussen collega’s over het inhuren van leuke mannen, groeide uit tot een heuse business: de ManServant.

De twee “madams” Dalal Khajah (26) en Josephine “Jo” Wai Lin (32) begonnen hun onderneming een jaar geleden, vertellen zij aan blog The Hustle. Inmiddels heeft het tweetal zeven man fulltime en 36 parttime in dienst. De hunks kosten 125 dollar (113 euro) per uur en zijn al verhuurd aan Armani, Cosmopolitan en Warner Brothers.

Josephine (vooraan) met enkele van haar ManServants

Takenpakket

Wat doet een ManServant zoal? Het gaat hier niet om prostituees. Sterker nog, een ManServant moet als hij wordt aangenomen beloven nooit met zijn cliënt het bed te delen. In plaats daarvan moet hij de vrouw die hem heeft uitgekozen vleien, charmeren en vermaken. De vrouw kan hem opdragen taken uit te voeren, zolang dit binnen het behoorlijke blijft.

De dames wilden een keer als grap een leuke vent voor een collega huren, maar kwamen er toen achter dat niemand knappe mannen verhuurde. Dus namen ze het heft in eigen hand. Ze plaatsten een oproep op advertentiesite Craigslist, maar kregen vrijwel alleen maar foto’s van geslachtsdelen als reactie.

Boodschappenlijstje

Khajah legt uit:

“We hadden een lijst van eigenschappen die de man moest hebben. Hij moest charmant zijn, gevat, een showman, emotioneel ontwikkeld, knap om te zien, charismatisch - en een feminist. Het was een uitdaging. Als het makkelijk was, zouden er niet zo veel leuke single dames zijn.”

Maar uiteindelijk vond het duo toch genoeg kerels voor een succesvolle business. Nigel mag van de ManServant-erecode zijn identiteit niet verklappen. Wel wil hij het een en ander kwijt over wat hij zoal heeft meegemaakt tijdens zijn “dates”.

Benieuwd wat dat is? Lees de longread op The Hustle (2.364 woorden, leestijd 12 minuten)

    • Casper van der Veen