Utrecht verslaat PEC Zwolle

FC Utrecht heeft vrijdagavond de uitwedstrijd bij PEC Zwolle gewonnen (1-2). Sébastien Haller maakte in blessuretijd de winnende treffer. De Fransman benutte een strafschop, die hij zelf verdiende. Vijf minuten voor het tweede doelpunt van Utrecht had Stef Nijland de thuisploeg vanaf elf meter naar de winst kunnen schieten, maar de invaller van PEC schoot hoog over. Mark van der Maarel, de veroorzaker van de strafschop, kreeg rood. Tot deze strafschoppen leken beide clubs in een gelijkwaardig duel op weg naar een logische eindstand (1-1). Wouter Marinus schoot PEC in de veertiende minuut op voorsprong, na slecht verdedigen van Louis Nganioni. Haller anticipeerde in de 25e minuut goed op een slim balletje van Yassin Ayoub en passeerde Kevin Begois voor de eerste keer. Na rust waren de kansen schaars. Veldwijk kreeg nog wel een fraaie mogelijkheid. Hij kreeg de bal echter helemaal verkeerd op zijn hoofd.

In de veertiende minuut stonden supporters stil bij Johan Cruijff, bij wie deze week in Barcelona longkanker is gediagnosticeerd. Op sociale media is opgeroepen om bij alle eredivisieduels dit weekend te applaudiseren voor de beroemde nummer 14. (ANP)