Haller schiet FC Utrecht in blessuretijd vanaf elf meter langs PEC Zwolle: 2-1

FC Utrecht heeft vrijdagavond de uitwedstrijd bij PEC Zwolle gewonnen (1-2). Sébastien Haller maakte in blessuretijd de winnende treffer. De Fransman benutte een strafschop, die hij zelf verdiende. Vijf minuten voor het tweede doelpunt van Utrecht had Stef Nijland de thuisploeg vanaf elf meter naar de winst kunnen schieten, maar de invaller van PEC schoot hoog over. Mark van der Maarel, de veroorzaker van de strafschop, kreeg rood. Wouter Marinus schoot PEC in de veertiende minuut op voorsprong, na slecht verdedigen van Louis Nganioni. Haller maakte in de 25ste minuut zijn eerste doelpunt van de wedstrijd voor FC Utrecht (1-1).

In de veertiende minuut stonden supporters stil bij Johan Cruijff, bij wie deze week in Barcelona longkanker is gediagnosticeerd. Op sociale media is opgeroepen om bij alle eredivisieduels dit weekend te applaudiseren voor de beroemde nummer 14. (ANP)