Topman Jack Dorsey van Twitter geeft eenderde van zijn aandelen weg aan werknemers

Twitter-oprichter Jack Dorsey geeft eenderde van zijn aandelen weg aan de werknemers van het socialemediabedrijf. Dat heeft hij aangekondigd, toepasselijk in een tweet. Hij hoopt met de stap het bedrijf een nieuwe impuls te geven. Dorsey is eerder deze maand teruggekeerd als topman van Twitter, dat al tijden worstelt met tegenvallende resultaten.

Het aandelenpakket dat de topman nu afstaat vertegenwoordigt volgens persbureau Bloomberg een waarde van omgerekend 180 miljoen euro, precies 1 procent van het bedrijf. Het is eenderde van de aandelen die Dorsey in bezit heeft. Hij hoopt met de geste Twitter-werknemers te motiveren: „Ik heb liever een klein deel van iets groots dan een groot deel van iets kleins.” Het is in Silicon Valley gebruikelijk dat werknemers zelf aandelen krijgen in het bedrijf, om zo de betrokkenheid en motivatie te vergroten.

De aanwas van nieuwe gebruikers van Twitter neemt al enige tijd af. Bovendien leidt het bedrijf al sinds de oprichting verlies, 1,75 miljard euro in totaal. Dat zorgt voor grote druk van aandeelhouders. Eerder deze maand kondigde Dorsey aan honderden banen schrappen om ruimte te maken voor nieuwe investeringen. Het bedrijf heeft nu nog zo’n 4.100 werknemers. (NRC)