Auto rijdt in op parade VS: drie doden, 34 gewonden

25-jarige automobiliste zou onder invloed van alcohol zijn geweest.

De ravage nadat een vrouw op een parade in Stillwater, Oklahoma, is ingereden vandaag. Foto Nate Billings / AP

Een vrouw is vandaag met haar auto ingereden op toeschouwers van een studentenoptocht in de Amerikaanse stad Stillwater, Oklahoma. Drie mensen kwamen om en zeker 34 mensen raakten gewond, meldt persbureau AP.

Volgens persbureau Reuters zouden acht van de gewonden in kritieke toestand verkeren.

De slachtoffers stonden te kijken naar de homecoming parade van de Oklahoma State University. Volgens ooggetuigen reed de auto met grote snelheid het publiek in en werden sommige mensen wel vele meters door de lucht geslingerd.

De 25-jarige automobiliste is aangehouden. Ze wordt ervan verdacht dat ze onder invloed van alcohol was toen ze op het publiek inreed. Ze is waarschijnlijk geen student van de Oklahoma State University, die de parade organiseerde.

    • Niels Posthumus