Een hogedrukgebied in onze omgeving…

Een hogedrukgebied in onze omgeving brengt heel aardig weer, maar het is niet sterk genoeg om alle storingen op afstand te houden. Aangezien de regen vooral in de nacht naar zondag valt, is het dit weekend overdag best goed weer.

Op zaterdagmiddag laat de zon zich niet zo vaak zien. De bewolking wordt steeds dikker. De temperaturen komen uit op zo’n 15 graden. Dat is vrij mild voor deze tijd van het jaar. De zachte lucht wordt aangevoerd door een zuidenwind, die veelal matig van kracht is.

Na zonsondergang kan er in het westen al een beetje regen vallen. In de nacht naar zondag breidt de regen zich uit over het land. Onder het wolkendek is het niet koud met minimumtemperaturen rond 8 graden.

Zondagochtend trekt het laatste buitje van ons land naar Duitsland weg en belooft het een mooie dag te worden. Er is veel zon , met name in de middag. De maximumtemperatuur komt wel net een fractie lager uit. Bij een matige, naar het westen draaiende wind, wordt het 12 of 13 graden.