Clouddienst bezorgt Amazon toch winst

Amazon verraste gisteren door een winst te rapporteren over het derde kwartaal. Het bedrijf zei goede zaken te hebben gedaan met clouddiensten. Amazon haalde een nettowinst van 79 miljoen dollar, waar een jaar eerder een verlies van 437 miljoen dollar werd geleden. Toen schreef het bedrijf fors af op de weinig succesvolle Fire smartphone. De omzet steeg met 25 procent tot 25,4 miljard dollar. De clouddivisie, Amazon Web Services, haalde een omzet van 2,1 miljard. Dat is 78 procent meer dan een jaar eerder.

Het bedrijf bracht onder meer vier tablets en een reeks tv’s op de markt onde het Fire-merk. Op basis van de eerste verkoopresultaten rekent Amazon op een succesvolle kerstperiode. Bestuursvoorzitter Jeff Bezos rekent voor het vierde kwartaal een omzet van 33,5 à 36,8 miljard dollar. (NRC)