Twitterbaas Dorsey geeft een derde aandelen weg

Het pakket met een waarde van 180 miljoen euro wordt verdeeld onder medewerkers.

Twitterbaas Jack Dorsey.
Twitterbaas Jack Dorsey. Foto Mike Blake / Reuters

Mede-oprichter en de onlangs benoemde CEO van Twitter Jack Dorsey geeft een derde van zijn aandelen weg aan de medewerkers van het bedrijf. Dat heeft hij aangekondigd in een tweet. Hij hoopt het getroebleerde bedrijf een nieuwe impuls te geven.

Het aandelenpakket dat de CEO nu afstaat vertegenwoordigt volgens Bloomberg een waarde van omgerekend 180 miljoen euro, precies 1% van het bedrijf. Hij hoopt daarmee de Twittermedewerkers te motiveren: “Ik heb liever een klein deel van iets groots dan een groot deel van iets kleins.”

Dalende omzet

De aanwas van nieuwe gebruikers van Twitter neemt al enige tijd af. Bovendien leidt het bedrijf al sinds de oprichting verlies, 1,75 miljard euro in totaal. Eerder deze maand kondigde Dorsey aan honderden banen schrappen om ruimte te maken voor nieuwe investeringen. Het bedrijf heeft nu nog zo’n 4100 medewerkers.

Lees ook: Dit zijn de drie grootste aandeelhouders van Twitter - in tweets