Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

Stripfestival in Noord

Tekening Jan Cleijne

Tot en met zondag staat Noord in het teken van strips, met het eerste eigen stripfestival van het stadsdeel: Oeverloos. Op vijftien verschillende locaties – en zoals de naam al aangeeft is dat niet alleen aan de populaire IJ-oevers maar juist verspreid over heel Noord, in o.a. Museum Amsterdam-Noord, een kerk, boekhandel, bibliotheek en café – zijn exposities, presentaties, workshops voor kinderen, tekenwedstrijden, is er een stripmarkt en muziek. Ook verschijnt de Stripkrant Noord, die gratis wordt verspreid op het festival. Daarin „geëngageerde beeldverhalen over heden en verleden van Amsterdam-Noord”. Vrijdag 23, zaterdag 24 en zondag 25 oktober, Noord. www.stripfestivaloeverloos.nl