Twintig jaar voor liquidatie in Staatsliedenbuurt

De Amsterdamse crimineel Hamza B. is gisteren in Marokko in hoger beroep veroordeeld tot twintig jaar gevangenisstraf vanwege zijn aandeel in de dubbele liquidatie in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt drie jaar geleden. Het is dezelfde straf die hij in eerste aanleg kreeg. B. was volgens de rechtbank de bestuurder van de auto van waaruit werd geschoten. De zaak werd in de Marokkaanse stad Tanger dertien keer uitgesteld. In augustus kwam naar buiten dat de rechtbank werd beschuldigd van corruptie. Rechters zouden in zowel de eerste als de tweede aanleg geld hebben aangenomen om te voorkomen dat B. levenslang zou krijgen. Bij de schietpartij werden ook twee motoragenten onder vuur genomen. Kogels werden teruggevonden in bomen, verkeersborden en in de slaapkamer van een kind. (ANP)