Raf Simons verlaat na drie jaar al modehuis Dior

De Belgische ontwerper Raf Simons verlaat modehuis Christian Dior. Simons was drieënhalf jaar verantwoordelijk voor de vrouwenmode en de haute couture van het huis. Hij gaat weg om persoonlijke redenen, liet de ontwerper gisteren in een verklaring weten: „Het is een beslissing die is genomen vanwege mijn verlangen om me bezig te houden met mijn andere interesses, waaronder mijn eigen merk, en de passies die ik naast mijn werk heb.” Volgens modesite Business of Fashion waren de onderhandelingen over de verlenging van zijn contract stukgelopen. Simons was de opvolger van John Galliano, die begin 2011 werd ontslagen nadat hij in een café antisemitische uitlatingen had gedaan. Naar verluidt waren meerdere ontwerpers benaderd voordat Simons werd benoemd. De Vlaming Simons (47) maakte in de jaren 90 naam met radicale mannenmode met sterke invloeden van de club- en straatcultuur. Onder zijn eigen naam ontwerpt hij nog steeds uitsluitend mannenmode. (NRC)