Miss Etam na doorstart verder met 99 winkels

Miss Etam ging dit voorjaar failliet. De doorgestarte keten behoudt naast de 99 winkels ook 800 werknemers.

Foto Lex van Lieshout/ANP

De doorgestarte damesmodeketen Miss Etam gaat met 99 winkels en 800 werknemers verder. Dat heeft curator Martijn Vermeeren gezegd in een toelichting op het jongste faillissementsverslag.

Begin september stond de teller nog op 85 winkels waarmee de nieuwe eigenaar, Roman Stern, verder zou gaan. Daar zijn er nu dus veertien bijgekomen en daar blijft het vrijwel zeker bij. Voor het faillissement in april telde Etam in totaal zo’n 2000 medewerkers en 200 winkels.

Etam werd in april failliet verklaard. Bij Etam hoorden ook de winkels met de naam Promiss. Die naam keert niet meer terug op de gevel. Promiss blijft wel als merk bestaan.

Etam leed al jaren verlies. De verkopen liepen terug en de dameskledingzaken kampten met stevige concurrentie. Afgelopen jaren werd al twee keer fors gereorganiseerd. De Etam Groep is in handen van de familie Korijn. De curatoren verwachten dat de doorstart uiteindelijk 12 tot 14 miljoen euro voor de boedel oplevert. De claims van de schuldeisers van Etam bedragen ruim 35 miljoen euro. (ANP/NRC)