FC Utrecht wint in blessuretijd van PEC Zwolle

De Franse spits Sébastien Haller scoorde beide doelpunten voor FC Utrecht.

FC Utrechtspits Sébastien Haller was met twee goals de belangrijkste man van het veld. Foto ANP

FC Utrecht heeft vanavond de uitwedstrijd bij PEC Zwolle gewonnen met 1-2 door twee doelpunten van spits Sébastien Haller. De Fransman benutte in blessuretijd een strafschop, die hij zelf verdiende.

Haller ging in blessuretijd op de rand van het strafschopgebied over de knie bij Trent Sainsbury. Hij knalde de bal vervolgens vanaf elf meter onberispelijk in de bovenhoek. Ruim vijf minuten voor de winnende treffer dacht Stef Nijland de thuisploeg aan de winst te helpen. De invaller eiste een strafschop op, maar schoot hoog over.

Applaus voor zieke Johan Cruijff

Tot deze strafschoppen leken beide clubs in een gelijkwaardig duel op weg naar een logische eindstand (1-1). Louis Nganioni mocht zich aanrekenen dat PEC Zwolle na veertien minuten op voorsprong kwam. De toeschouwers van het duel zaten klaar om de ernstig zieke Johan Cruijff met een applaus te steunen toen de Franse linksback van FC Utrecht de bal zo maar in de voeten schoof van Lars Veldwijk.

De spits stuitte nog op doelman Robbin Ruiter, maar Wouter Marinus benutte de rebound. Haller anticipeerde in de 25e minuut goed op een slim balletje van Yassin Ayoub en passeerde Kevin Begois voor de eerste keer.

Na rust waren de kansen schaars. Veldwijk kreeg nog wel een fraaie mogelijkheid. Hij kreeg de bal echter helemaal verkeerd op zijn hoofd. Diezelfde Veldwijk werd in de 84e minuut in het strafschopgebied tegen de grond gewerkt door Mark van der Maarel, die niet alleen een strafschop veroorzaakte maar ook rood kreeg. Invaller Nijland schoot vanaf elf meter echter hoog over. Haller liet in blessuretijd zien hoe je een strafschop wel moet nemen.

Vijf minuten voor het tweede doelpunt van FC Utrecht dacht Stef Nijland de thuisploeg vanaf elf meter naar de winst te schieten. De invaller van PEC Zwolle schoot echter hoog over vanaf elf meter. Mark van der Maarel, de veroorzaker van de strafschop, kreeg de rode kaart. (ANP)