Ajax en AZ onderuit, eerste Europese punt binnen voor FC Groningen

FC Groningen heeft het eerste punt in de Europa League te pakken. In de laatste minuut van de blessuretijd miste Danny Hoesen tegen Slovan Liberec uit Tsjechië eerst een strafschop, maar hij benutte de rebound. Bij Groningen werd Michael de Leeuw met direct rood van het veld gestuurd nadat hij met zijn schoen tegen het hoofd van zijn tegenstander kwam.

Ajax heeft gisteravond voor het eerst dit seizoen verloren in de Europa League. Door een late kopbal van Fernandão was het Turkse Fenerbahçe in het eigen stadion in Istanbul met 1-0 te sterk.

AZ verloor thuis van FC Augsburg. De Alkmaarse ploeg ging tegen de hekkensluiter van de Duitse Bundesliga pijnlijk met 0-1 onderuit. Piotr Trochowski scoorde vlak voor rust uit een vrije trap. Door de tweede nederlaag in de derde groepswedstrijd bleef AZ op drie punten staan in groep L, gelijk met FC Augsburg. (NRC)