Getuige tribunaal Joegoslavië dood in hotelkamer

Een man die vandaag zou optreden als getuige-deskundige in de zaak tegen Ratko Mladic voor het Joegoslavië-tribunaal, is in Den Haag dood aangetroffen op zijn hotelkamer. De politie gaat vooralsnog niet uit van een misdrijf, zo zegt een woordvoerder. Het gaat om de forensisch deskundige Dusan Dunjic uit Servië. In een persbericht laat het Joegoslavië-tribunaal weten dat Dunjic eerder al in andere zaken verklaringen heeft afgelegd als getuige-deskundige. Onder meer in de zaak van de voormalig president van Servië Milan Milutinovic, oud-politiegeneraal Vlastimir Djordjevic en de voormalig leider van de Republika Srpska Radovan Karadzic. Ratko Mladic wordt onder andere verdacht van betrokkenheid bij de moord op het mannelijk deel van de bevolking van Srebrenica in 1995. (NRC)