Amsterdam-/Rotterdamspecial

Waarom is mijn vertrouwde Rotterdambijlage veranderd in een Rotterdam-Amsterdambijlage? Zijn ze daar nou helemáál gek geworden op die redactie?

We horen het u denken. In ieder geval een aantal van u. En om u meteen maar gerust te stellen: uw Rotterdambijlage gaat niet verdwijnen. Wat u voor zich heeft is een eenmalige special waarin we de op zijn zachtst gezegd ‘bijzondere band’ met die andere grote stad eens tegen het licht houden. Is het vooral haat en nijd, of ook liefde? Waar komen die heftige gevoelens over en weer nou eigenlijk vandaan?

Komende woensdag is er weer een voetbalwedstrijd die alom als De Klassieker wordt gezien. We hebben het natuurlijk over Feyenoord-Ajax. Dat was de aanleiding voor deze special. En daarna houden we het weer lekker bij onze eigen stad. Die enige echte.

    • Saskia van Loenen
    • Arjan Paans