Team TU Delft wint World Solar Challenge

Voor de zesde keer wint het team uit Delft de wedstrijd in Australië.

EPA / David Mariuz

Voor de zesde keer heeft het Nuon Solar Team van de TU Delft de World Solar Challenge gewonnen. Team Twente werd tweede. De teams namen het vannacht tegen elkaar op in Australië.

Twitter avatar NuonSolarTeam Nuon Solar Team We are proud to announce that we are the winners of the Bridgestone @WorldSolarChlg 2015! https://t.co/GoX3Dbj8JZ

Deelnemers aan de Solar Challenge rijden zo’n 3.000 kilometer door de Australische woestijn: van Darwin naar Adelaide. De auto’s aan de race die meedoen moeten helemaal op zonne-energie rijden. Daarom zien ze er ook zo vreemd uit: plat om ruimte te geven aan de zonnepanelen en heel iel om zoveel mogelijk gewicht te besparen.

Team Twente tweede

Team Twente (dat tijdens een proefrit per ongeluk een kangoeroe raakte) stond lange tijd op de eerste plaats, maar werd gisteren toch nog ingehaald door het team van TU Delft. Twente kwam uiteindelijk twee minuten later over de finish.

Coureur Wouter Put van Team Twente zei na afloop tegen persbureau ANP:

“Het is een raar gevoel. We zijn blij, maar het verschil is zo klein. We voelen ons ook winnaars. Het is fantastisch dat we met twee Nederlandse teams het WK voor zonneauto’s kunnen beslissen.”

    • Mirjam Remie