Ferrari maakt vliegende start bij Amerikaanse beursgang

Ferrari doet het niet alleen goed op de weg, ook op de beurs is het automerk vooralsnog een succes. Op de eerste handelsdag in aandelen Ferrari, gisteren op de Amerikaanse New York Stock Exchange, schoot de koers direct zo’n 17 procent omhoog. Vervolgens stabiliseerde het aandeel op een koerswinst van zo’n 5 procent. De Italiaanse automaker heeft na de beursgang een waarde van 11 miljard dollar, bijna 10 miljard euro. De gang naar de beurs is het gevolg van een beslissing van het moederbedrijf van Ferrari, het Italiaanse Fiat-Chrysler: dat wil helemaal af van zijn belang van 90 procent in het racemerk. Bij deze beursgang verkocht Fiat-Chrysler 9 procent van het bedrijf, de rest gaat het waarschijnlijk binnen een jaar van de hand doen. De directeuren van het bedrijf spraken geruchten tegen dat deze stap betekent dat Ferrari een massaproduct gaat worden. Het blijft een exclusief automerk, bezwoeren zij. Het symbool waaronder de aandelen worden verhandeld is toepasselijk gekozen: RACE. (NRC)