Schietpartij in Brunssum met automatisch wapen

De politie doet nog onderzoek naar de toedracht van de schietpartij. Er zijn voor zover bekend geen gewonden gevallen.

Foto: Koen van Weel / ANP

In de Limburgse plaats Brunssum heeft vannacht een schietpartij plaatsgevonden waarbij een automatisch wapen is gebruikt.

De politie kreeg om 00:40 uur een melding binnen dat er op straat geschoten werd. Eenmaal ter plaatse troffen agenten twee doorzeefde auto’s aan. Er zijn voor zover bekend geen gewonden gevallen. Er vindt op dit moment technisch onderzoek plaats.

In september werd er in Brunssum een 30-jarige man geliquideerd. Volgens een politiewoordvoerder is het nog niet duidelijk of de twee incidenten met elkaar in verband staan. Brunssum, dat op de grens ligt met Duitsland, heeft ruim 28.000 inwoners.

    • Sjoerd Klumpenaar