In beeld

Ook clowns hebben soms een bijspijkercursus nodig

Geen conventie voor mensen die lijden aan zogenaamde coulrofobie: angst voor clown. Op de jaarlijks terugkerende clownsconventie in het Mexico-stad komen clowns uit de gehele Spaanstalige wereld samen voor volksvermaak en bijspijkercursussen. Vast onderdeel van de samenkomst, die duurt van 19 tot en met 22 oktober, is de zogenaamde 'lach-a-ton': een protest tegen het (drugs)geweld in Mexico. Dat statement wordt niet zomaar gemaakt. Twee jaar geleden werd drugsbaas Francisco Rafael Arellano Felix op een strand in noordwest Mexico door een in clownskostuum uitgedost persoon doodgeschoten. Clowns die in dat jaar op de conventie aanwezige waren hebben vervolgens in de internationale pers iedere betrokkenheid bij die moord ontkend.
AFP PHOTO/ALFREDO ESTRELLA
AFP PHOTO/ALFREDO ESTRELLA
AFP PHOTO/ALFREDO ESTRELLA
REUTERS/Henry Romero TPX IMAGES OF THE DAY
AFP PHOTO/ALFREDO ESTRELLA
AFP PHOTO/ALFREDO ESTRELLA
AFP PHOTO/ALFREDO ESTRELLA
REUTERS/Henry Romero
AFP PHOTO/ALFREDO ESTRELLA