Getuige Joegoslavië-tribunaal dood in hotelkamer

De man zou vandaag getuigen in de zaak tegen Ratko Mladic voor het Joegoslavië-tribunaal.

Het Joegoslavië-tribunaal. Foto Lex van Lieshout / ANP

Een getuige-deskundige die vandaag zou getuigen in de zaak tegen Ratko Mladic voor het Joegoslavië-tribunaal is in Den Haag dood aangetroffen op zijn hotelkamer. De politie gaat niet uit van een misdrijf, maar het wordt wel onderzocht, zo laat een woordvoerder van de politie weten.

Het gaat om de forensisch deskundige Dušan Dunjic uit Servië. Hij werd dood aangetroffen door het personeel en een vertegenwoordiger van het tribunaal.

In een persbericht laat het Joegoslavië-tribunaal weten dat Dunjic eerder al in andere zaken verklaringen heeft afgelegd als getuige-deskundige. Onder meer in de zaak van de voormalig president van Servië Milan Milutinovic, oud-politiegeneraal Vlastimir Djordjevic, oud-premier van Kosovo Ramush Haradinaj en de voormalig leider van de Republika Srpska Radovan Karadzic. Ook zou hij verklaringen hebben afgelegd tegen de Bosnisch-Servische generaal Stanislav Galic, voormalig commandant Dragoljub Kunarac en de Bosnisch-Servische Vujadin Popovic.

Ratko Mladic

Dunjic zou vandaag getuigen in de zaak tegen Ratko Mladic. Laatstgenoemde wordt onder andere verdacht van genocide, in verband met de moord op het mannelijk deel van de bevolking van Srebrenica in 1995, die de daar gelegerde Nederlandse vredesmacht niet wist te voorkomen.

    • Maarten Back