Duitsland verhindert mogelijk extreemrechtse aanslag

De politie observeerde de groep meer dan een jaar.

Politica Henriette Reker werd vorig weekend aangevallen.
Politica Henriette Reker werd vorig weekend aangevallen. AFP / Oliver Berg

De Duitse politie heeft mogelijk een aanslag op opvangplekken voor asielzoekers voorkomen. Een extreemrechtse groepering wilde vluchtelingen aanvallen, om zo angst onder hen te zaaien. Dat meldt persbureau AP.

Bij invallen zijn elf mannen en twee vrouwen gearresteerd, vijf verdachten zijn al vrijgelaten. De groep uit de stad Bamberg werd meer dan een jaar geobserveerd.

De politie vond vuurwerk, vuurwapens, steekwapens en honkbalknuppels bij de invallen. De explosieven zouden volgens de politie later deze maand gebruikt worden voor het aanvallen van asielzoekers.

Waarschuwingen
Duitse officials waarschuwden vandaag dat geweld tegen migranten in het land aan het toenemen is. Afgelopen weekend nog werd de Duitse politica Henriette Reker aangevallen, waarschijnlijk vanwege haar vluchtelingenbeleid.

Ze werd in haar nek gestoken door een 44-jarige landgenoot. In de politiewagen zou de aanvaller hebben gezegd dat hij boos is op Reker, vanwege haar vluchtelingenbeleid. Ook zou hij boos zijn op bondskanselier Merkel, die eerder haar steun uitsprak voor Reker.

Reker won de verkiezing uiteindelijk met 51 procent van de stemmen. Vandaag heeft ze het ambt van burgemeesterschap van Keulen aanvaard. Volgens de gemeente gaat het goed met de vrouw en is ze op weg naar herstel.