Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Binnenlands bestuur

De Correspondent wil minder blank zijn

De Correspondent, het online platform dat in 2013 werd opgericht door Rob Wijnberg, gaat actief op zoek naar niet-blanke redacteuren. De in Amsterdam huizende redactie wil niet langer „100 procent wit” zijn „in een stad waar 35 procent van de mensen dat niet is”. Voor twee fulltime banen en een aantal proefdienstverbanden wordt gezocht naar mensen die de redactie „tot een betere afspiegeling van de samenleving kunnen maken”. Ook moet de pool van gastbijdragers „diverser” worden. (NRC)