Dit schrijven andere media vandaag

Foto ANP

Wat zijn de belangrijkste zakelijke verhalen in andere media?

JSF fors duurder door Canadese verkiezingsbelofte

De Canadese verkiezingen kunnen nog een pijnlijk staartje krijgen voor Nederland. De liberaal Justin Trudeau won de verkiezingen en beloofde zijn kiezers om de Canadese bestelling voor de Joint Strike Fighter te annuleren.

Volgens de Volkskrant stijgt de prijs per gevechtsvliegtuig met een miljoen dollar (882 duizend euro), als Canada dit inderdaad doet. Nederland wil 37 toestellen kopen, en tekende eerder dit jaar voor de aanschaf van de acht eerste JSF’s. Volgens de redenering van de Volkskrant zou het JSF-project daarmee 32,6 miljoen euro duurder uitvallen.

Retailbedrijf Macintosh in zwaar weer

Macintosh heeft geen hoger bod gekregen voor Kwantum dan 35 miljoen euro. Het detailhandelbedrijf wil alleen nog kleding en schoenen verkopen, en alleen nog in de Benelux.

De verkoop van de Britse winkelketens Brantano en Jones Bootmaker zadelen Macintosh mogelijk op met een verlies tussen de 40 en 50 miljoen euro. Macintosh kreeg twee overnamevoorstellen voor Kwantum die ‘aan de onderkant van de oorspronkelijk verwachte bandbreedte’ ligt. Het aandeel Macintosh daalde woensdag met 7,6 procent op de beurs. Volgens de Telegraaf is het aandeel in vrije val geraakt.

Aribnb biedt verhuurders verzekering

Wie een woning verhuurt via Airbnb krijgt meer zekerheid. Als huurders de woning beschadigden kregen de verhuurders al een vergoeding. Dat verzekeringspakket wordt uitgebreid voor hogere claims, schrijft het Financieele Dagblad.

Het gaat om een Amerikaans verzekeringsprogramma dat verhuurders tot een miljoen dollar (889 duizend euro) beschermd. Volgens het FD gaat het bijvoorbeeld om waterschade bij de buren. Wereldwijd worden nu een miljoen verhuurders door het programma beschermd.

    • Eefje Rammeloo