Ambtenaren overvallen bij Parijs

Een groep Nederlandse ambtenaren is gisteravond overvallen in een probleemwijk in Parijs. De ambtenaren van de gemeenten Rotterdam, Arnhem en Amsterdam en het ministerie van Veiligheid en Justitie werden geschopt, geslagen en met pepperspray bespoten.

De delegatie was op bezoek in Parijs om kennis op te doen over de Franse aanpak van radicalisering en jihadisme. Gisteravond wandelden de tien ambtenaren van de ene naar de andere afspraak toen zij werden belaagd door een aantal jongeren. Volgens een woordvoerder van jeugdzorgorganisatie William Schrikkergroep, organisator van de studiereis, ging het om „lokale schoffies” die uit waren op „geld, horloges en bankpasjes”. „Ze zagen die groep lopen en dachten: kassa”, zegt de woordvoerder. De dieven wisten een tas, telefoon en horloge van de ambtenaren te bemachtigen. De delegatie is gevlucht naar de locatie van hun afspraak en hebben vanuit daar een taxi naar een hotel genomen.

Volgens de Nederlandse ambassade maakt de groep het „naar omstandigheden goed”. Ook de woordvoerder van de William Schrikkergroep zegt dat de ambtenaren weliswaar „erg zijn geschrokken” maar inmiddels zijn „gekalmeerd”. Het werkbezoek gaat vandaag verder. „De ambtenaren stonden erop dat het programma gewoon doorging.”