Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Economie

Trainer Lodeweges ziet niet langer perspectief bij Heerenveen en stapt op

Trainer Dwight Lodeweges stapt op bij sc Heerenveen. De club heeft dat gisteravond bevestigd. „Dwight Lodeweges heeft vandaag besloten zijn functie als coach van sc Heerenveen per direct neer te leggen. sc Heerenveen heeft het ontslag geaccepteerd”, aldus een korte verklaring. Het is bij de Friese club zowel sportief als bestuurlijk crisis. Na negen speelronden heeft sc Heerenveen in de competitie nog maar één overwinning geboekt met als gevolg een vijftiende plaats in de eredivisie. Afgelopen zondag werd op eigen veld met 5-2 verloren van Feyenoord. Na de wedstrijd wilde Lodeweges het nog niet hebben over een vertrek. Hij was anderhalf jaar hoofdtrainer in Heerenveen. In het bestuur van de club rommelt het al maanden. Er woedt een machtsstrijd tussen twee kampen. Voorzitter Jelko van der Wiel moet vrezen voor zijn positie, net als enkele andere bestuursleden. (ANP)