Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Voetbal

Spits El Hamdaoui keert na vijf jaar en een periode van aarzeling terug bij AZ

Mounir El Hamdaoui (31) keert na vijf jaar terug bij AZ. De spits maakt het seizoen af bij de club waarmee hij in 2009 de landstitel won. El Hamdaoui slaagde er deze zomer niet in een club te vinden. Hij trainde mee met de AZ-selectie om zijn conditie op peil te houden. De aanvaller gaf aanvankelijk de voorkeur aan een buitenlandse club, maar is uiteindelijk ingegaan op een aanbieding van AZ. El Hamdaoui kan zondag al spelen in de uitwedstrijd tegen Feyenoord. Hij is dit kalenderjaar niet speelgerechtigd in de Europa League. De speler is na zijn vertrek bij AZ min of meer geflopt bij Ajax, Fiorentina en Malaga. (ANP)