Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

Vin Diesel op heksenjacht

Hoe zorg je dat Vin Diesel (The Fast and the Furious) in één enkele actiefilm zowel kan zwaardvechten tegen een bovennatuurlijk wezen, zijn spieren kan tonen in middeleeuwse outfits, door de straten van Manhattan kan cruisen in een gelikte sportwagen en grapjes kan maken over selfies?

Door met knip-en plakwerk uit bekende actiefilms en videogames een warrig scenario samen te stellen waarin held Kaulder (Diesel) onsterfelijk is geworden nadat hij 800 jaar geleden de Koningin der Heksen heeft vermoord.

Sinds haar dood leven heksen quasi-vredig en undercover tussen de mensheid. De paar rotte appels die af en toe zwarte magie willen gebruiken en de wereld in chaos willen storten, worden al eeuwen lang opgejaagd en uitgeschakeld door de stoïcijnse Kaulder en zijn helpers, priesters die de naam Dolan krijgen (o.a. Elijah Wood, Michael Caine). The Last Witch Hunter is een Vin Dieselvehikel waarin doden zelden echt dood zijn, heksen verleidelijke kroegbezoeksters blijken, tenenkrommend wordt geacteerd en waarvan – volgens de Facebookpagina van Diesel – het tweede deel al op stapel staat.