Vader van dode peuter (4) Dordrecht aangehouden

Het gezin van het jongetje was bekend bij het Advies- en Meldpunt Kindermishandeling.

Foto ANP / Koen van Weel

De vader van het vierjarige jongetje dat gisteravond dood is gevonden in een woning in Dordrecht is aangehouden, meldt persdienst ANP. Het is onduidelijk hoe de peuter om het leven is gekomen, maar volgens de politie zijn de omstandigheden rond de dood van het kind verdacht.

Het lichaam is gevonden in een woning aan het Frida Katz-erf. Er is nog niemand als verdachte aangemerkt, omdat het onduidelijk is of het kind door een misdrijf om het leven is gekomen.

Het gezin van het jongetje was bekend bij het Advies- en Meldpunt Kindermishandeling.

Onderzoek

De politie heeft het gebied rondom het huis afgezet en is begonnen met een forensisch onderzoek. Nadat het kind werd gevonden, werden de hulpdiensten ingeschakeld. Die konden echter niets meer voor de peuter doen. De familie van het overleden kind is op de hoogte gebracht.

De peuter werd op dezelfde dag gevonden als in Heerhugowaard een dode baby werd gevonden. Het overleden kind werd ontdekt tijdens onderzoek naar aanleiding van de vondst van een andere zuigeling, eerder deze maand.