Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Economie

Duizenden banen voor chauffeurs

Er dreigt in Nederland een tekort aan chauffeurs met een opleiding. Tweeduizend jongeren die nu aan hun opleiding gaan beginnen en door een selectieprocedure van Transport en Logistiek Nederland komen (TLN), krijgen een baangarantie. TLN denkt zelfs dat er nog 50.000 extra chauffeurs nodig zijn, liet de organisatie gisteren weten. Door de vergrijzing, een kleinere aanwas van jongeren en meer vraag uit de sector zal dit aantal naar verwachting toenemen de komende jaren. .(NRC)