Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Economie

Nederlands 4G-net drukt winst Tele2

Tele2 heeft zijn winstverwachting verlaagd in verband met de versnelde aanleg van zijn 4G-netwerk in Nederland. Het Zweedse telecombedrijf investeert fors in Nederland en kampt met hoge kosten vanwege het sterk toegenomen dataverbruik. De dekking van het Nederlandse 4G-netwerk bedraagt inmiddels 90 procent. Daarmee loopt het bedrijf voor op zijn oorspronkelijke schema. Ook volgend jaar is het bedrijf naar verwachting nog veel geld kwijt aan het Nederlandse net. De Zweden rekenen voor heel 2015 nu op een bedrijfsresultaat tussen de 5,6 en 5,8 miljard kroon (omgerekend 594 tot 615 miljoen euro), werd gisteren bekendgemaakt bij de presentatie van de derdekwartaalcijfers. (ANP)