Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Economie

Voorlopig geen beursgang Uber

Onlinetaxidienst Uber gaat voorlopig nog niet naar de beurs. Dat zei topman en oprichter Travis Kalanick gisteren tijdens een technologieconferentie in het Amerikaanse Laguna Beach. Een beursdebuut zou veel te vroeg zijn, aldus Kalanick. Zijn onderneming wordt gezien als de meest waardevolle start-up ter wereld. Een reeks kapitaalinjecties heeft de waarde van Uber de afgelopen tijd opgevoerd tot zo'n 50 miljard dollar. Een investeerder in de onderneming, Chris Sacca, heeft eerder gezegd dat Uber ooit meer waard zal zijn dan Facebook (nu 250 miljard dollar). Uber wil 1 miljard dollar per jaar gaan investeren in China; vijf van de tien drukste steden voor het concern zijn Chinese. (ANP)