Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Film

Star Wars-hype verovert de Chinese Muur

Ter promotie van het langverwachte zevende deel van de Star Wars-saga – Star Wars: The Force Awakens – zijn gisteren vijfhonderd replica’s van Stormtroopers, soldaten uit het leger van het keizerrijk waartegen de protagonisten van de films strijden, op de Chinese Muur gezet. Een fan heeft zich in het rood verkleed als Imperial Royal Guard, een elitesoldaat van datzelfde keizerrijk. De zorgvuldig opgebouwde hype rondom de film bereikte gisteren een voorlopig hoogtepunt nadat een nieuwe trailer online was gezet. Die werd in 24 uur bijna 14 miljoen keer bekeken. Intussen breekt de film uit de filmstudio van Disney alle records in de voorverkoop. De première vindt pas op 16 december plaats – ook in Nederland.