Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Arbeidsmarkt

1.200 banen weg bij twee fabrieken van Tata Steel in Verenigd Koninkrijk

De Indiase staalfabrikant Tata Steel sluit twee grote fabrieken in Engeland en Schotland. Zeker 1.200 werknemers zullen worden ontslagen. Het nieuws volgt op het faillissement van Caparo Industries, maandag, wat mogelijk 1.700 banen kost in de West-Midlands. Vorige maand kondigden de Thaise eigenaren van SSI aan hun staalfabriek in Redcar te sluiten, met 2.200 ontslagen als gevolg. Binnen een maand is daarmee één op de zes banen in de Britse staalindustrie verdwenen. Redenen voor de malaise zijn goedkoop Chinees staal en hoge Britse elektriciteitsprijzen. (NRC)