Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Muziek

Spierbundel met dikke snor gaat reptielachtige aliens te lijf

De gelijknamige hoofdpersoon van de third-person-shooter Max Ammo – een spierbundel met dikke snor – lijkt te zijn weggelopen uit een foute sciencefictionactiefilm uit de jaren tachtig. Hij moet voorkomen dat reptielachtige buitenaardse wezens de aarde overnemen. Third-person-shooters en mobiele apparaten vormen geen natuurlijke combinatie. Misbaksels als Overkill 3, Max Payne Mobile en Deus Ex: The Fall geven gebruikers het gevoel dat ze voor het betere schietwerk vijftien jaar terug in de tijd moeten reizen en weer achter hun desktop-pc moeten kruipen. Op de Britse website Pocket Gamer riep recensent Matt Thrower ontwikkelaars zelfs op te stoppen met deze spellen voor telefoons en tablets. Max Ammo bewijst echter dat het wel kan werken voor Android, iOS en Windows. Met zelf uit te breiden machinegeweren en granaatwerpers blaast Ammo levels schoon. De cartooneske vormgeving maakt het spel tot een kindvriendelijke versie van de succesvolle Gears of War-reeks. Hoewel Max Ammo gemaakt is voor in-app-aankopen kun je lang plezier hebben zonder geld uit te geven.