Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Boeken

Literair festival in snackbar

Foto Thinkstock

Literatuur tussen de bamihappen: in Leeuwarden is vrijdagavond 23 oktober het tweede Literair Festival Snackbuffet Het Vliet. In de snackbar aan het Zuidvliet treden op de auteurs Leon Verdonschot, Barry Smit, Mohammed Benzakour, Henk van Straten, Marleen Stelling, Sannemaj Betten, Willem Schoorstra en huisdichter en initiatiefnemer van het festival, Jacco de Boer. Zij dragen vanaf half acht voor uit eigen werk terwijl er patat en kroketten worden geserveerd aan het publiek. (NRC)