De Haan vervangt Lodeweges

Foto ANP

Foppe de Haan gaat aan de slag als interim-trainer bij sc Heerenveen. De Haan volgt Dwight Lodeweges op die gisteren ontslag nam bij de Friese club. Het vertrek van Lodeweges, die anderhalf jaar in dienst was, volgt op de tegenvallende resultaten dit seizoen en komt op het moment dat de club in een bestuurlijke machtsstrijd is verwikkeld. Afgelopen zondag verloor Heerenveen nog thuis met 5-2 van Feyenoord. Na negen speelronden heeft Heerenveen in de competitie nog maar één overwinning geboekt met als gevolg een vijftiende plaats in de eredivisie. Clubicoon De Haan moet de rust bij de club terugbrengen. Hij was van 1985 tot 2004 trainer van Heerenveen. In 2007 werd De Haan met Jong Oranje Europees kampioen. Op bestuurlijk niveau is Heerenveen al wekenlang in crisis. Het stichtingsbestuur wil af van dagelijks voorzitter Jelko van der Wiel. Na bedreigingen door supporters stapte recentelijk stichtingsvoorzitter Anne Hettinga op. (NRC)