Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Cultuur

200 hotelkamers, 1 atoombunker

Door onze redacteur

Het voormalige hoofdpostkantoor aan de Coolsingel in Rotterdam wordt een hotel en gaat hoogstwaarschijnlijk Rotterdam Post heten. Onderdeel van het hotel is een ondergrondse atoombunker uit 1975, die zo goed als onbekend is bij de stadsbewoners. Het nieuwe hotel gaat er mogelijk een attractie van maken. Rotterdam Post zal meer dan 200 kamers tellen, de centrale hal wordt eetzaal. Eigenaar van het voormalige postkantoor is Post-X-Change bv. Die kocht het in 2007. Sindsdien staat het leeg: door de crisis bleek het niet mogelijk er een monumentaal winkelcentrum van te maken, zoals de bedoeling was. Ook kantoren vielen af. Het hotelplan sluit aan bij de gemeentelijke ontwikkeling van de binnenstad als „citylounge”, met „een sfeer die gastvrij, warm, persoonlijk en gezellig is”. Nog dit jaar wordt een kunstwerk gesloopt dat tot nu toe de ingang markeerde van de atoombunker.