Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Economie

Islamitisch College moet plek krijgen in A’dam

Amsterdam moet een gebouw ter beschikking stellen aan het Islamitisch College. Dat heeft de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State vandaag beslist. De Amsterdamse onderwijswethouder Simone Kukenheim (D66) probeerde het Islamitisch College te weren na omstreden uitspraken van een bestuurslid. Het Haagse gemeenteraadslid Abdoe Khoulani, tevens bestuurslid van de Stichting Islamitisch Onderwijs, betuigde op Facebook steun betuigd aan de radicaal islamitische terreurorganisatie IS. „Een bestuurder die dergelijke uitspraken doet, en een bestuur dat zich daarvan niet uitdrukkelijk distantieert, kan volgens het college geen verantwoordelijkheid dragen voor de leerlingen in onze stad”, schreef Kukenheim vorig jaar aan de gemeenteraad. Nu moet ze een nieuwe manier vinden. (NRC)