Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Economie

Sony en Toshiba beboet om kartel, Philips vrijuit

Technologiebedrijf Philips heeft zich samen met nog zeven andere bedrijven schuldig gemaakt aan kartelvorming. De groep elektronicafabrikanten heeft verboden prijsafspraken gemaakt bij de verkoop van ingebouwde cd- en dvd-spelers voor laptops, heeft de Europese Commissie vandaag geoordeeld. De bedrijven, waartoe ook Sony en Toshiba behoren, krijgen samen een boete van 118 miljoen euro. Philips hoeft niets te betalen, omdat het technologiebedrijf zelf meewerkte bij het onderzoeken van de kartelvorming. (NRC)