Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

Prijs voor Christie van der Haak

Beeldend kunstenaar Christie van der Haak is de winnaar van de Ouborg Prijs 2015. Ze krijgt de prijs, 10.000 euro groot, voor haar gehele oeuvre, dat zich begeeft op het grensvlak van kunst en design. De Ouborg Prijs, een stadsprijs vernoemd naar de Haagse kunstenaar Pieter Ouborg (1893-1956), wordt om de twee jaar aan een Haagse kunstenaar toegekend. Van der Haak zal de prijs op 27 november in ontvangst nemen. Tegelijkertijd opent haar tentoonstelling Sproken / Fairy Tales in Gemeentemuseum. (NRC)