Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

Nieuwe beroepsvereniging musici

Pop- en jazzmusici hebben hun eigen Beroepsvereniging voor Auteur-Muzikanten (BAM!) opgericht, die zich hard wil maken voor een eerlijker verdeling van online-opbrengsten. Initiatiefnemers zijn Arriën Mollema (Room Eleven), Pieter Perquin (Perquisite) en Marcin Felis (Moke) die in het bestuur of ledenraad van auteursrechtenorganisatie Buma-Stemra zitten, en Tjeerd Bomhof (Voicst/Dazzled Kid), Casper Starreveld (Kensington, Torre Florim (De Staat), Aafke Romeijn en Ed Struijlaart. (NRC)