Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Arbeidsmarkt

Liever waardering dan geld

Niet het salaris of een positie met een deftige titel zijn belangrijk voor hoogopgeleide werknemers, ze vinden de waardering van collega’s en de bijdrage die ze kunnen leveren veel belangrijker. Dat concludeert detacherings- en wervingsbureau Yacht op basis van onderzoek van TNS Nipo. Daaruit bleek dat deze groep het van belang vindt om werk te doen dat aansluit bij hun normen en waarden. Volgens Yacht gaan veel werkgevers er nog steeds ten onrechte van uit dat werknemers vooral worden gelokt met een hoog salaris of een mooie positie. (NRC)