Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Politie, recht en criminaliteit

Laat je besnorde held haaien ontwijken tijdens Movember

Om mee te doen met Movember hoeven mannen dit jaar niet eens een snor te laten groeien. Het enige wat ze moeten doen – om zoals elk jaar in november meer aandacht te vestigen op ziektes als prostaatkanker – is Run Mo Run! downloaden. De game van de Movember Foundation lanceerde vorige week al voor Android en iOS. Het is een recht-toe-recht-aan platformer waarin vijf besnorde helden munten moeten verzamelen, snorren op blote billen gezichten moeten toveren en haaien moeten ontwijken. Die haaien scheren behaarde bovenlippen weer kaal bij de minste aanraking. Verwacht geen spel van het niveau Super Mario World. Run Mo Run! is een toegankelijke manier om de tijd te doden. Dat het spel ontsierd wordt door advertenties moeten gebruikers voor lief nemen. Opbrengsten van de reclame en de in-app-verkopen zijn bedoeld voor het goede doel van Movember. Toch zal Run Mo Run! vanwege de eenvoud en het gebrek aan originaliteit op veel smartphones en tabletsniet het einde van november halen.