Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Politie, recht en criminaliteit

Zembla internationaal

De berichten over corruptie bij de wereldvoetbalbond FIFA blijven maar komen; zo is de Duitse justitie net een vooronderzoek begonnen naar mogelijke omkoping rond de toewijzing van het WK 2006. Zembla zendt de reportage De schaduwkant van FIFA’s WK uit, van de Zuid-Afrikaanse journalist Craig Tanner uit, over de wereld af van belangenverstrengeling en zelfverrijking bij de bond. Wat leverde de WK’s de bevolking van landen als Zuid-Afrika en Brazilië eigenlijk op? „Het WK is voor buitenlanders, voor dieven die ons land leegroven.”